Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 22, zaterdag (New York)

We worden fris wakker en dat is maar goed ook, want vandaag is een drukke dag! ’s Ochtends hebben we nog niet zoveel te doen, dus als we de deur uit stappen en aan de overkant een vlooienmarkt zien, lopen we eventjes over het toneel. De markt leek verdacht veel op die in elk willekeurig dorp. We willen weten of we e-mail hebben van Sonja en Klaas, twee vrienden die ook in New York zijn, dus checken we onze mail in een copyshop. Helaas, geen mail, dus moeten we er voor vanavond van uit gaan dat ons eerdere mailtje aangekomen is en we ze zien in het café op de hoek van Bleecker en Broadway.
Dan is het tijd om de stad door te steken, redelijk rechtstreeks van oost naar west: we gaan op zoek naar Michael en Lisa die vriendelijk op ons house-swapverzoek reageerden, dit jaar niet wilden ruilen,maar wel kennis wilden maken. Om 13.00 uur bellen we aan bij hun flat op de hoek van Greenwhich Street en Duane Street, in Tribeca. Hun huis staat helemaal in het teken van de 3 maanden oude tweeling (de reden dat ze dit jaar niet willen ruilen). In de woonkamer alleen staan al 2 dubbele wandelwagens, twee bedjes en een set vibrerende ligbedjes/wippertjes. Jacob en Lilly zijn schatten van baby’s en voor ze het weet heeft Marijke Lilly op schoot. Michael en Lisa zijn allebei psycholoog; Michael is net weer begonnen met werken en neemt iedere morgen met pijn in zijn hart afscheid van de kinderen. Lisa kan weer beginnen met het zoeken naar een baan nu ze een nanny hebben gevonden. Michael is al 5 keer in Amsterdam geweest en kan ons huisje prima plaatsen. Het lijkt erop dat hij Lisa en de kinderen graag eens meeneemt naar Europa en wij willen best eens in hun ruime 2-kamerflat logeren!
’s Middags is het tijd voor Marijke’s jaarlijkse sieraden-inkoop actie tegen groothandelsprijzen. We gaan samen naar de winkel waar Peter al snel gek wordt van de glimmertjes; hij gaat in het parkje om de hoek wat zitten te lezen. Ondertussen sprokkelt Marijke voor $100 aan sieraden bij elkaar; dat is de minimumgrens waarboven een buitenlander moet inkopen voor het “wholesale” mag heten (Amerikanen moeten een KvK-nummer tonen). Trots komt ze met de verzameling naar buiten en gaan we een borreltje drinken in cafe The Raven bij ons huisje om de hoek. We zien nog net de laatste scenes uit de film The 25th Hour waarin de hoofdpersoon een echte New Yorker wordt genoemd. Heel toepasselijk!
Om 19:00 uur zitten we klaar in het café op de hoek van Bleecker en Broadway, maar Sonja en Klaas komen helaas niet opdagen. Later zal blijken dat Marijke ons mailtje naar het werkadres van Sonja had gestuurd in plaats van het webmail-adres. We besluiten na drie kwartier zelf maar op zoek te gaan naar een leuk restaurantje voor ons tweeën en komen terecht in AOC (L'aille Ou la Cuisse), een Frans restaurant, gerund door een echte Fransman en met lekker Frans eten (Peter’s filet mignon de porc is het lekkerste wat hij de hele vakantie heeft gegeten). Daarna snel op zoek naar Vincent, de derde directeur van General Ideas. Hij wil ons meenemen naar zijn buurtkroeg en heeft daarom vlakbij afgesproken. De tent waar we binnengaan, is behoorlijk chique en de barman waardeert dat Peter een mojito wil bestellen, maar die doet hij niet, dus maakt hij een alternatieve caipirinha. Even later komt ook directeur nummer 1 (Matthew) binnen en gaan we naar de buurtkroeg, Another Room. Het is er gezellig druk en ze hebben een uitstekende selectie Belgisch bier waar we een flink aantal van proberen. Matthew voelt zich niet zo lekker, maar doet gezellig mee en we blijven tot na 2 uur ’s nachts. Deze keer met de taxi naar huis.