Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 17, maandag (New York)

In tegenstelling tot SF is het in New York op maandag fietsdag: We gaan twee bikes huren om te proberen heel Manhattan rond te fietsen. Op de vele kaarten die we hebben gezien is het bovenste puntje nooit getekend (“thar be dragons” zoals op oude kaarten stond) en Peter gelooft bijna niet dat het een eiland is.
Maar op de fietskaart van heel New York, dus niet alleen van Manhattan, die de stad gratis uitgeeft, blijkt gelukkig dat Manhattan wel degelijk een eiland is, verbonden met vele bruggen aan Brooklyn, Queens, the Bronx en New Jersey. We krijgen geen slot mee, we mogen onze fietsen gewoon niet in de steek laten, dus om de beurt plassen en alleen buiten eten. Raar, maar ok. We gaan op pad!
Aan beide lange kanten van het langwerpige eiland zijn echte fietspaden, vaak te delen met de joggers en de skaters. Via de drukke straten komen we er en beginnen aan de tocht naar het zuiden op de oever van de Eastriver.
morgen doe ik de Alpe D'Huez!
We gaan ook de beroemde, want oude Brooklyn-bridge op en ronden het eiland bij Battery Park. Vervolgens omhoog, langs vele pieren, drie helicopterlandingsplaatsen, het mooie Riverside Park met appartementen waar we wel willen wonen en een leuk terras waar we lunchen.
We besluiten niet helemaal tot de 186e straat te gaan, maar tot de 125e, het hart van Harlem. Iedereen zwart, veel soulfood-zaakjes en goedkope kledingzaken. Aan de andere kant (oost) ligt een klein eiland dat we aandoen via een brug. Er ligt een park, sportvelden en een psychiatrisch ziekenhuis. Onze conclusie: ook eilandbewoners stoppen hun gekken op een ander eiland. Dan terug naar Manhattan waar we verder downtown fietsen, tot we weer op de 14e zijn bij de fietsenzaak.

Lekker naar huis, uitrusten, wat mailen en ons klaar maken voor de avond. We gaan naar Bleeckerstreet in Greenwich Village, eten en naar de Comedy Cellar, een beroemde stand-up comedy club. We eten eerst heerlijk Indiaas in de gezellige Bleeckerstreet en dalen dan af naar de kelder. Peter heeft met een internetpas gratis toegang geregeld, maar we moeten wel verplicht 2 drankjes nemen. We zien 5 stand-uppers; de twee zwarten (waaronder Chris Rock die even langswipt) beginnen meteen over hun zwart-zijn, Bush en Kerry komen uitgebreid aan de orde (vooral Bush) en ook wordt er aardig gebruik gemaakt van het publiek. Wij blijven buiten schot. Leuk om eens mee te maken, als konden we niet altijd alle grappen volgen. Daarna naar huis.

1 Commentaar:

Op 8 augustus 2007 om 14:22, Anonymous Anoniem zei...

Ik zoek voor een collega die naar New York gaat een fietskaart, weet u of die ook in Nederland te koop is?


Alvast bedankt voor uw reactie

emailadres: zorge.astrid@kpmg.nl

 

Een reactie posten

<< Terug