Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 15, zaterdag (San Francisco – New York)

Alles gaat volgens plan, we staan ruim om tijd op SFO en hebben nog tijd voor een koffie. De vlucht duurt ruim 5 uur en met 3 uur tijdsverschil komen we om 16.15 uur aan. Marijke leest haar nieuw gekochte boek, “City of Dreams”. Het is een dik boek over de geschiedenis van Nieuw Amsterdam en Manhattan aan de hand van de levens van diverse generaties. Het begint in 1661 als 2 mensen na 11 weken op een zeilschip vanuit Rotterdam aankomen in Nieuw Nederland. Zeer interessant! Peter kijkt de film, “The day after tomorrow” en leest in Baudolino van Umberto Eco.
Op JFK vinden we snel de bus naar de stad. Deze maakt echter een heel rondje langs alle terminals, raakt vervolgens meer dan vol, mensen moeten er weer uit, staan is namelijk verboden en dan eindelijk gaan we op weg, komen in een file en het duurt heel lang voor we de tunnel in gaan. Gelukkig zijn we nu ervaren New York-gangers en is het niet heel erg dat het zo lang duurt. Op Grand Central station eruit, 4 haltes met de metro en dan staan we voor ons nieuwe huisje! Een groot appartementencomplex met een latino-doorman. Het nummer is 15E, dus de 15e etage. En het is aardig zoals verwacht: klein, bed in de woonkamer, maar prima! Geen welkomsbriefje of instructies (wij hebben een manual van 12 pagina’s geschreven). We eten iets kleins (nog meer zalm), verkleden ons en gaan snel de stad in, het is al avond, we hebben honger en we willen naar het feest in Little Italy: la festa di San Gennaro, een 10-daags feest dat tot morgen duurt. En wat voor feest! Een hele braderie met vreettentjes en kermis. De Mariniers staan er met een recruiteringstent (“the few, the strong, the proud”) en het is veel te druk!! Eigenlijk niet leuk, maar we vinden toch een tafeltje bij een italiaans restaurantje. Vandaag een standaard family 3-gangen menu voor 19$ pp. We laten alles over ons heen komen, live muziek, de drukte en het eten en genieten.
Daarna op zoek naar een leuke bar, het is ten slotte zaterdagavond! Bij ons in de buurt zijn behoorlijk wat eettentjes en wat bars, we belanden in een franse, waar we een biertje drinken aan de bar. Echt druk wil het helaas niet worden, dus rond middernacht zijn we weer thuis, via de Walgreens Drugstore die 24 uur open is. We zijn weer in New York! Effe mail checken en dan lekker slapen.