Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 14 (laatste dag in San Francisco)

Vandaag een rustig laatste dagje in SF. We ontbijten met karbonade, fruitsalade en een stukje gegrilde zalm, yummy! Daarna met een bus de stad in, naar het prachtige Palace of Fine Arts.Palace of Fine Arts
Een gebouw gebouwd voor een soort wereldtentoonstelling in begin vorige eeuw en van de ondergang gered door een rijke San Franciscaan. In het grote gebouw is een wetenschappelijk doe-museum, het Exploratorium, waar we graag naar toe willen. Meer dan 650 dingetjes om te doen en te ontdekken, met steeds eerst de “try it!” instructie en dan de uitleg over “what’s going on?”. Wat voorbeelden: de ontleding van een koeienoog wordt gedemonstreerd (90 x per week), een grote lange pijp om echo te ervaren, speel met seismisch zand, speel met magnetisch zand, gekke spiegels, draai een pirouette en steek je been uit en trek hem weer in, zie een kippenei zich ontwikkelen in enkele dagen, hoe werkt een motor, pendulum, cel, electriciteit, metrum, zwaartekracht, prisma en nog veel meer.90 keer per week wordt er een koeieoog ontleed in het exploratoriumHeel leuk gedaan, al denk ik dat er veel dingen meer jongetjes en mannen aanspreken. We besluiten terug te komen als we kinderen hebben ;-)

Daarna nemen we de bus naar het Ghiradelli-plein, een oude chocoladefabriek omgebouwd tot een leuk commercieel plein met winkeltjes. We eten er een belgisch frietje in een puntzak in een sorbetglas (kies uit 8 soorten saus!) met een belgisch biertje erbij. Dan rustig terug naar de stad, een laatste blik op de zee en het centrum en dan naar huis. De laatste avond zouden we eigenlijk uit eten, maar omdat we zoveel over hebben van de BBQ, toch maar thuis gegeten. Wel heel lekker: weer zalm, 2 salades, tonijndip met brood, wijntje erbij en fruit toe.

Dan het huis opgeruimd, schoongemaakt en de tassen gepakt. Morgen om 8 uur vliegen we, dat betekent om 6.30 uur op het vliegveld. Met OV net wat te onhandig, dus we bestellen een shuttlebusje (met max 8 personen) dat ons om 6.00 uur zal ophalen. Vroeg op dus.