Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 21, vrijdag (New York)

Er is na gisteren nog een eiland dat we nog niet ontdekt hebben: Coney Island. Bekend geworden in liedjes over de boulevard en de kermisachtige sfeer die er ’s zomers ‘s avonds moet hangen. Wij komen echter op een weliswaar zonnige, maar duidelijk nazomerse septembermiddag aan, er zijn nauwelijks attracties of cafeetjes open en het rustig op het wandelpad en het strand. Halverwege gaan we toch maar even pootjebaden en schrijft Marijke met een stok lieve dingen in het zand. Een stuk verder zien we de eerste tekenen van wat een compleet Little Russia blijkt te zijn; de cafes en restaurants heten plotseling “Moscow Garden” en “Tatiana”, het bier heet “Baltika”. Om de hoek, onder het spoor, blijkt een bruisende Russische gemeenschap te wonen en bijna iedere winkel heeft de aanbiedingen in het Russisch op de ramen staan. Het is een hele vreemde gewaarwording, zeker als deze wijk hier altijd al gelegen heeft, bijvoorbeeld tijdens de koude oorlog. We kopen wat fruit voor de metrorit terug en besluiten uit te stappen vlak na de brug over de East River, op de halte Canal Street, midden in Chinatown. We eten hier snel wat lekkers chinees en dan wil Marijke op zoek naar een goedkope, hippe tas en wil ook onderhandelen. Peter leest ondertussen in zijn boek, Baudolino van Umberto Eco.
Eenmaal thuisgekomen met een tas is het alweer tijd voor een afspraak: Peter wil graag de eerste “First Friday” in New York meemaken, een nieuwe serie bijeenkomsten van professionals en onderzoekers in zijn vakgebied, user experience (UX). Hij wil natuurlijk gezellig een beetje over zijn vakgebied kunnen praten onder het genot van een biertje, maar ook kijken of zijn Amsterdamse Information Architecture borrels ook uitgebreid kunnen worden tot UX borrels. Marijke komt een uurtje later ook naar club Hell, in het Meatpackers district en drinkt een drankje mee. Dan gaan we op zoek naar een restaurantje in de nieuwste hippe buurt van de stad en we vinden een leuk uitziende Italiaan waar we heerlijk eten en drinken en kletsen. Maar, omdat Marijke hoofdpijn heeft, gaan we daarna meteen naar huis om lekker te gaan slapen.