Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 13 (San Francisco)

Vandaag na een ontbijt van je opgewarmde pizza-slices naar pier 41 voor de boot naar Alcatraz. Daar vertelt een ranger (boswachter) ons dat we in een national park zijn, het meest bezochtte ter wereld en dat we de recommended en prize-winning audiotour boven kunnen krijgen. We hadden ons ook laten verleiden tot zo’n walkman, voor het eerst in Marijkes leven. Maar, ik moet zeggen, die Amerikanen doen het leuk. Een paar oud-gevangenen en oud-cipiers vertellen verhaaltjes bij cel 204 en bij de dining room en bij cel 431 etc. Cell Block A op Broadway Soms over het dagelijks leven, soms over een “great escape”. Alcatraz was van 1939 tot 1963 actief als gevangenis “voor de ergsten van de ergsten”. We kunnen de cellen zien, zelf in de cellen gaan, etc. Erg levendig allemaal, gewoon goed gedaan. Als special guest is er vandaag zelfs een oud-gevangene aanwezig die zijn boek signeert en vragen beantwoordt.

Na de tour gaan we terug met de boot naar SF, lopen wat, lunchen in een chinese diner en bekijken dan de “crookiest street in the world”, Lombard Street. Een straat, minder steil dan waar wij wonen, is niet gewoon een steile straat, maar een enorme zig-zag met plantenbakken in het midden en staat daarom op elke must-see list.Toeristen willen op de foto bij Lombard Street
Daarna met de bus naar Mission voor goedkope boodschapppen bij Chinese en Mexicaanse supermarkt-winkeltjes. Met de taxi omhoog (decadent!!) en vervolgens gaat Peter het eten voorbereiden. Vanavond doen we namelijk een kleine BBQ-party voor de aardige SF-mensen. Het is 4 x Adaptive Path, want Joost en Britta zijn op Hawai, dus we zijn met zijn 6–en.
Marijke gaat ondertussen naar de nieuw geopende nailstudio, voor een “manicure en spa pedicure, $18”, waar ze ruim een uur onder de pannen is: massagestoel, voetenbadje, voeten en handen vijlen, raspen, masseren en 4x lakken!

Klaar voor de BBQ
Het etentje is gezellig, ons huis wordt zeer duur ingeschat, we hebben teveel eten (american portions) en we ontbijten morgen dus met grilled salmon, fruit salad and ribs....