Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 18, dinsdag (New York)

Het regent! Door de zoveelste orkaan is het nu een of twee dagen erg nat in New York. We slapen uit, ontbijten met een bageltje en bellen naar een appartement in East Village dat via internet aangeboden wordt. Het klinkt goed, maar de verhuurster belt vanavond terug, dan weet ze meer.
We gaan maar met metro en plu naar een museum vandaag. Het wordt Coopers-Hewitt, het National Design Museum, in een prachtig huis op 5th Avenue. Leuke tentoonstelling over Art versus Design, en in de museumshop kopen we hele gave designlampjes. Daarna lunchen we in de food court van het prachtige Grand Central Station. Dit foodcourt heeft 20 verschillende eetkraampjes met het heerlijkste eten, de stoeltjes en tafeltjes staan in het midden. Peter neemt iets mexicaans, Marijke iets italiaans en toch eten we samen, geweldige uitvinding! Na de late lunch splitsen we op, Peter gaat boodschappen doen en dan thuis wat lezen, Marijke gaat nog wat de stad in. We hebben echter maar een plu en geen regenjas of pet mee, dus Marijke komt enkele uren later als een verzopen katje thuis, maar met een progression alarm clock rijker! Twee jaar geleden al gezien in een magazine, het is een wekker die wekt met natuurgeluiden, opkomend licht en geur!
En ze heeft haar wenkbrauwen laten doen, niet met wax, maar met de threadening methode: met een gedraaide draad worden de haartje er uit getrokken. “Beetje pijnlijk, maar supersnel, ik was na een minuut weer klaar en $3 armer”, aldus de tevreden Marijke.

Het blijft de hele avond regenen; goed dat we geen programma hebben. We eten (Peter kookt een B-gerecht: basmati-rijst met beef, broccoli, blenteuitjes, en bsesamolie) en kijken een film en het NY-nieuws. Er zijn flinke overstromingen overal in de stad, maar wij zitten hoog en droog op de 15e verdieping.
Eva belde dat we in haar appartement kunnen à $75 per nacht dus vanaf donderdagochtend zitten we op Avenue A, jippie!!
Morgen de nieuwe wekker proberen...