Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 11 (San Francisco)

Vandaag, dinsdag, splitsen we na het ontbijt op: Peter gaat naar het kantoor van Adaptive Path om te kijken hoe ze daar werken (zowel de fysieke kantoorsituatie als de manier van werken en omgaan met de klanten) en Marijke gaat shoppen. Op Montgomery Station stapt Peter uit en Marijke gaat door naar Powell Street.

Peter: “Het is leuk om de mensen van Adaptive Path weer te zien; tijdens de Information Architecture Summit in Austin, Texas, zat Peter met ze in hetzelfde kleine hippe hotelletje buiten de stad. De meesten zijn verbaasd me te zien en ook Peter Merholz lijkt de afspraak om langs te komen enigszins vergeten. Daar komt nog bij dat ze die ochtend een zware editie van hun wekelijkse vergaderingen hebben gehad waarbij onder andere een reorganisatie besproken was, en waarbij wat geschreeuwd was. Er hangt nog wat spanning in de lucht. Gelukkig wordt die snel gebroken als we gaan lunchen. Na de lunch praat ik wat met PeterMe, Indi Young en Janice Fraser over het bedrijf, projecten, processen, methoden en tools. Omdat PeterMe op een gegeven moment onverwacht een lange vergadering in moet en ik kort daarna uitgekeken ben, is het afscheid wat knullig: een beetje zwaaien door een halfopen deur en wat bel- en typbeweginkjes maken. Vanuit het kantoor heb ik Marijke gebeld en hebben we in het centrum afgesproken.”

Marijke: “Ik ben lekker gaan shoppen bij Ross, Dress for Less, Gap, Old Navy etc. Twee broeken en een truitje rijker, ga ik lekker lunchen in een chinees tentje. Wonton soep met alles erop en eraan voor $5, wijntje erbij, boekje erbij, ik geniet!
Na de late lunch op zoek naar een nail-studio in Chinatown, maar die vind ik niet. Dan met de bus naar het Italo-americano museum in Fort Mason. Helaas, alleen op woensdag – zondag open en vandaag is het dinsdag. Lezen in de zon (“Schimmenrijk” van Rosita Steenbeek) en dan belt Peter om weer downtown af te spreken.”

Dat doen we, we lopen nog wat door de stad, bezoeken de interieurwinkel Crate & Barrel waar we heel veel herfsttinten zien en besluiten om vroeg naar huis te gaan. ’s Avonds eten we thuis. Peter zit boven e-mail te lezen en wat te schrijven terwijl Marijke een heerlijke pasta-maaltijd in elkaar draait.