Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 8 (San Francisco)

Vandaag gaat PeterMe ons rondleiden door downtown. We hebben om 11.00 uur afgesproken bij een goede breakfast-tent, waar we een behoorlijk stevig Lousiana-style breakfast eten, inclusief een schaaltje stevige griesmeel. Met maplesiroop best lekker.
de oude chinese kunst van het uitzuigen van het kwaadDan met hun auto naar downtown, waar hij het een en ander vertelt over de geschiedenis van de gebouwen, het Yerba Buena Park, het prachtige Palace Hotel, en de Ferry Building waar nu een luxe food-market is, met vlak daarnaast een kunst markt met onder andere een chinese meneer die met "suction cups" (zuignapjes) al het vuil uit mensen zuigt.

Vervolgens terug het centrum in, waar we af en toe een plaquette tegenkomen die laat zien waar de kustlijn lag: vroeger was dat een flink stuk landinwaarts, vandaar dat North Beach in het centrum ligt. Naast de historische info is er ook tij voor modern vermaak: Stacy en ik willen graag elke schoenenwinkel in, Peter is degene die een paar koopt ;-)
twee uitgeputte stellen in VesuvioIn Chinatown belandden we in het Autumn Moon Festival, dus heel veel drukte en kraampjes. We rusten uit met een drankje bij de beroemde bar Vesuvio in de Italiaanse wijk North Beach. We wandelen verder langs Washingtone Square en Jackson Heights en komen dan weer terug op Mission Street, waar we de bus naar huis pakken.
blij als kinderenBoodschappen doen en wassen thuis en even rusten. Vandaag voor het eerst geen strak blauwe lucht, maar egale bewolking en aan eind van de middag een stevige en koude wind.
’s Avonds heeft Bryan een eetcafeetje uitgekozen waar we wat eten, weer southern/Louisiana style en erg jammie, zoals ze hier zeggen als iets lekker is. Dan nog wat biertjes in de buurtkroeg van Bryan (Marijke neemt een glas champagne met gembersiroop, lekker!) en dan weer met de bus naar huis. Morgen met de huurauto op pad, spannend!