Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 7 (San Francisco)

Peter Merholz, die we in juni in Amsterdam een paar keer te gast hadden toen Adaptive Path in Amsterdam een workshop gaf, geeft ons regelmatig tips en regelt dingetjes voor ons. Voor vandaag had hij, of eigenlijk zijn vriendin Stacy, een bezoek aan de brouwerij van Anchor geregeld. Hijzelf kon er niet bij zijn. Voordat we daarheen gingen, hebben we eerst, ook al op aanraden van PeterMe, een wandeling door de buurt gemaakt en wel over een stuk Valencia Street. Leuke, gekke winkeltjes, wat interieurzaken, een boekenwinkel en de winkel waar elk vrouwenhart sneller van gaat kloppen: Good Vibrations. Een paar straten verderop vonden we een kapper waar Peter wel naar binnen durfde en dus werd zijn haar geknipt door een aardige mexicaanse dame die hem van de stoel naar de wasbak en weer terug leidde om te wassen en te knippen. Korte coupe!
De brouwerij was een stuk verderop, maar ook daar zijn we naartoe gewandeld. We kwamen precies op tijd aan, en even later kwam ook Stacy en een andere Adaptive Path medewerker, Bryan Mason en zijn vrouw Maggie aan.
Peter, Maggie, Stacy, Bryan en Marijke aan het bier bij de Anchor brouwerij
We kregen te horen hoe Anchor’s belangrijkste product aan haar naam kwam (Steam Beer) en volgden de weg die het bier door de brouwerij aflegt, van water tot vat. Daarna was het tijd voor de “produktconfrontatie” en we mochten van alle 6 of 7 bieren een klein glaasje proeven, terwijl we lekker met onze nieuwe vrienden kletsten.
Stacy was met de auto en wou ons wel naar huis brengen, maar we konden ook eerst nog even gaan shoppen in de outletstore van het grote warenhuis Nordstrom. Vooruit dan maar :-) We kwamen de winkels uit met een paar zeer comfortabele, maar toch mooie slippers voor Marijke en een warme trui voor Peter. We lopen namelijke zeer veel en het is weer is zomerser dan Marijke had gedacht.
Vervolgens PeterMe opgepikt en even “thuis” geborreld met Stacy en PeterMe die in Berkeley wonen (andere kant van de baai) en dus minder makkelijk even naar huis gaan. We wilden eigenlijk ook ons huis even showen ;-)
Daarna in hun auto naar een goede Thai, waar we voor 8 man gereserveerd hadden. Lekker wat voorgerechtjes gedeeld en toen iedereen aanwezig was (Leslie Veen en Laurie, Bryan en Maggie), de hoofgerechten opgepeuzeld. PeterMe sleepte ons daarna ook nog mee naar een ijssalon die al sinds 1950 open was en het ijs was inderdaad prima. Iedereen was ondertussen moe (“I love hanging out with people our age, they are all tired at the same time on friday nights!”) zodat we ons naar huis hebben laten brengen en iedereen naar bed kon. Het was weer een leuke dag!