Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 4 (New York - San Francisco)

Vandaag vliegen we naar onze eerste house swap in San Francisco. Heel vroeg op, 5.15 uur om op tijd bij Newark te zijn. Daar blijkt, dat we op het verkeerde vliegveld zijn…. Stom, foutje, niet gecheckt, gewoon van uitgegaan dat dat het juiste vliegveld was (we hebben destijds flink met vlucht-opties zitten spelen). We willen al een nieuwe taxi nemen, als Marijke aan Amercia West, onze low-cost maatschappij, vraagt of we de vlucht ook om kunnen boeken. Ja hoor, geen probleem. In plaats van om 08.00 uur uit JFK, vliegen we nu om 07.00 uur uit Newark, met een overstap in Phoenix, waardoor we een uurtje later in SF zijn. Geheel kostenloos, doen we dus! Wat een service! Onder de indruk en blij (high five!) haastten we ons naar de gate, waar we dankzij opstoppingen bij de security (we werden allebei helemaal gescand met zo’n staaf) nog bijna te laat kwamen voor de vlucht..

In zonovergoten SF aangekomen, gaan we met metro en taxi naar “ons huis”. Spannend!! De taxi rijdt heel steil omhoog, het huis ligt bijna op de top van een hill. De buitenkant ziet er geweldig uit, de sleutel ligt inderdaad onder de mat (zoals afgesproken) en het huis zelf is helemaal super! Twee zitgedeeltes, een eetdeel, een grote open eetkeuken, drie zonneterrassen, 2 slaapkamers, 2 badkamers.
We kijken elkaar aan en vinden dat we een goede deal hebben gemaakt en dat Jim en Joe misschien wat beteuterd in ons huisje staan. Al staat dat centraler en hebben wij een betere manual achtergelaten ;-)

Peter checkt zijn mail, Marijke maakt een pastaatje, dat we buiten op terras1 opeten en dan proberen we een dutje te doen op terras2 in de hete zon maar met een heerlijk verkoelend briesje. Vervolgens een eerste verkenning van de buurt, op het randje van Noe Valley en the Mission, waar we onze eerste boodschappen doen. De straat is een mengeling van Chinezen en Mexicanen, reclameborden in het spaans bij een schoenenwinkel, veel spaans op straat, we voelen ons bijna in Mexico.
Thuis lekker met een wijntje en op terras3 het spectaculaire uitzicht bewonderen, eten en naar bed. Ons lijf is nog steeds in de war.