Vakantie!

Marijke en ik gaan op vakantie naar de Verenigde Staten van 11 september tot en met 5 oktober. Op deze plek zullen we proberen af en toe wat van onze ervaringen op te schrijven.

Dag 1 (Amsterdam - New york)

We gaan op vakantie! Huis is aan kant, alles ligt klaar voor Jim&Joe en Sam&Megan en we trekken de deur achter ons dicht. Dag huis, dag tuin, dag opbergschuur! Op naar New York!
Vlucht met Delta, beetje slapen, beetje film kijken, beetje lezen, vliegen blijft vreselijk. Wel opvallend dat in Amerika de piloot ook bij de uitgang staat om “thank you” and “bye bye” te zeggen. Op JFK aangekomen, nemen we de bus naar de stad en het laatste stukje naar de YMCA met de metro. Om 14.30 zijn we in ons hostel, waar we een kleine kamer met een stapelbed hebben. Even opfrissen en dan het park in, ons hostel is namelijk vlak naast het park (63rd/central park west).
Daar is het zaterdagmiddag en dus druk. Iedereen geniet van de zon en doet meteen iets actiefs: baseball, volleybal op asfalt(!), beach volleybal op zand, frisbee-en, en het mooiste: rollerdisco. Op een afgezet stuk asfalt wordt muziek gedraaid en swingt iedereen op rolletjes (zowel rolschaatsen als inline skates). Oude negers, jonge meiden, hiphop-negers en middelbare dames, alles door elkaar.

We doen een decadent wijntje (grote bel voor $ 9) op het terras van de Boat House, waar we kijken naar de vele roeibootjes die er gehuurd zijn. Er komt zelf een echt Venetiaanse gondel voorbij, compleet met hoed en streepjes t-shirts.
Thuis een dutje en wat opfrissen, om ons klaar te maken voor de avond in Chinatown en Little Italy. We eten in een heerlijke Vietnamees van een formica-tafeltje, beetje zoals op de Zeedijk en wandelen dan langs de vele straatkraampjes (Marijke ziet weer veel leuke tassen) naar Little Italy, waar we koffie drinken. Mulberry street doet heel gezellig aan. Het grote 10-daagse feest hier, San Gennaro, is pas op 16 sept, dus we komen zeker terug.